Hårdmetall

Hårdmetall är ett klokt ekonomiskt val för stålindustrin såväl som den icke-järnhaltiga industrin i applikationer som hopsamling eller strängning av kablar med stor diameter. Den har använts i trådindustrin i många år.
Volframkarbid, även känd som hårdmetall, är sammansatt av volframkarbidpartiklar och kobolt. Volframkarbid är en typ av icke-oxiderande hårdmetall, som kan bibehålla hårdheten som liknar korund eller ädelsten även vid hög temperatur.
Hårdmetall, förkortat WC eller TC, även känd som sintrad hårdmetall, hårdmetall eller volframkarbidhårdmetall, är ett metallmatriskompositmaterial. Hårdmetallpartiklarna är polymerer och metallisk kobolt används som matris. Det är en icke-oxiderande keramik som tål höga temperaturer samtidigt som den bibehåller en hårdhet jämförbar med korund eller safir.
Hårdmetalltrådsdragdynor används vanligtvis för att tillverka trådar eller stavar i områden med hög nötningsförmåga och högt kolmaterial, så att PCD-dragformar inte är kostnadseffektiva. Dragformar av hårdmetall används framgångsrikt i applikationer som kräver hög värmebeständighet och slaghållfasthet, eller i små satser eller kortvariga applikationer som kräver testning.

Hårdmetall