Nano Diamant

Nano Diamant beläggning är en relativt ny teknik som vi jobbat med sedan 2010. Tekniken har utvecklats mycket under senare år, och dess huvudsakliga metod är att belägga diamantfilm på en förprofilerade hårdmetall kärna som framgångsrikt används i tråddragskivor. Diamantfilmen är ren diamant polykristallin. Den har inte bara jämnheten och temperaturbeständigheten som enkristalldiamant, utan har också fördelarna med (PCD) polykristallin diamantslitstyrka och lågt pris. Det har uppnått goda resultat när det gäller att ersätta sällsynta (ND) naturliga diamanter vid framställningen av tråddragningsformar. Dess breda användning kommer att ge ny vitalitet till tråddragningsindustrin.
Process och teknik:
Målinriktad förbehandlingsprocess: att göra beläggningen och substratet nära kombinerade
Mikrodiamantbeläggning: utmärkt slitstyrka
Yt-nano-diamantbeläggning: utmärkt ytfinish och låg friktionskoefficient
Optimering av passdesign genom datorsimulering

Fördelarna med NANO-diamantbelagda stansar är följande:
1. Lång livslängd: livslängden för kopparaluminiumtråd, ståltråd med låg kolhalt, ståltråd med medelhög kolstål, kabelsträngad tråd, svetstråd och matris är 20-30 gånger mer än den för hårdmetallform, och den för kabeltrådad tråd är mer än 50 gånger den för hårdmetall.
2. Storlekskontrollprecisionen är hög, trådstorleken är stabil och storlekskonsistensen kan bibehållas under lång tid.
3. Formens inre hål är ljust, självsmörjningen är bra, ytfriktionskoefficienten är liten, valstrådens ytfinish är hög, materialet är inte klibbigt, kvaliteten på den färdiga tråden är bra, och förlusten av utrustning och utrustning kan minskas samtidigt.
4. Trådens längd är 1 % – 2 % längre än den för traditionell form.
5. Reparationsfritt läge, underhållsfritt, minska antalet avbrottsdetektering, mögelbyte, förbättra produktionseffektiviteten avsevärt, enhetstidsproduktionen ökade avsevärt, vilket sparar mycket arbetskostnader.
6. Den är lämplig för ritprocess utan betning, miljöskydd och energibesparing.
Nano Diamond Compacting Dies används för att styra och/eller organisera tråden genom buntningsmaskinen och strandningsmaskinen, lindningstrumman på dubbel- och enkelvridningsmaskinen är inuti maskinen, och dynan är fixerad vid ingången till maskinen för att samla ihop tråden.
I vissa fall är formen fäst på framsidan av lindningstrumman inuti maskinen för att reglera tråden, och trådformen på rör- och korgstrandern är inuti maskinen för att styra och koncentrera tråden.

Nano Diamant